5 PROBLEME ELECTRICE COMUNE DIN JURUL CASEI

Când vine vorba de electricitatea de uz casnic, siguranța dumneavoastră este de o importanță capitală. Luminile care licuresc, facturile mari și aparatele deteriorate pot fi toate semnele unor probleme electrice ale circuitului de acasă. Identificați problemele din lista de mai jos, precum și cea mai potrivită soluție.

1. SUPRATENSIUNILE ELECTRICE FRECVENTE

Valurile electrice pot fi cauzate de orice, de la lovituri de trăsnet, deteriorarea liniilor electrice, aparate defecte, până la cabluri electrice puse incorect în casă. În timp ce o creștere reală durează doar o microsecundă, supratensiunile frecvente pot deteriora componentele electrice conectate la casa dvs., degradând în mod semnificativ speranța de viață ale electricelor.

Dacă întâlniți tensiuni electrice frecvente, vinovatul este probabil un dispozitiv electric conectat la rețeaua de acasă. Încercați să eliminați orice dispozitive sau plăci de putere conectate la priză pentru a vedea dacă acest lucru împiedică supratensiunile. În caz contrar, ar putea fi momentul potrivit să consultați un electrician profesionist.

2. SCÂNTEILE DIN PRIZĂ

La fel ca în cazul surselor electrice, scânteile în alimentarea cu energie electrică pot fi adesea atribuite dispozitivelor conectate la rețeaua de alimentare care sunt defecte sau create din materiale nepotrivite și care atrag multă putere atunci când sunt pornite.

3. COMUTATOARELE CARE NU FUNCŢIONEAZĂ CORECT

Întrerupătoarele care nu ajustează corect lumina pot fi adesea atribuite produselor de manoperă necorespunzătoare sau produselor sub standard.

Dacă tocmai v-ați mutat într-o casă nouă și ați găsit întrerupătoare care nu par să acționeze deloc, ar putea fi un semn că întrerupătoarele au fost înlocuite și că dispozitivele au fost îndepărtate sau ar putea fi o defecțiune la ieșire, circuit sau cabluri . Consultați un electrician dacă întâmpinați probleme cu comutatoarele din casă.

4. SUPRAÎNCĂLZIREA CIRCUITELOR

Elementele de mare putere, cum ar fi cuptoarele cu microunde și uscătoarele de păr, pot întrerupe întreruptoarele de circuit, mai ales atunci când alte elemente consumatoare de energie sunt utilizate pe aceeași sursă. Un întrerupător este proiectat să te protejeze pe tine și pe casa ta, așa că atunci când se deplasează, acesta fiind un semn că își face treaba.
Uită-te la ce foloseai atunci când s-a supraîncălzit. Dacă a fost un uscător de păr, încercați să-l utilizați la minimum. Alternativ, limitați utilizarea electrică pe un singur circuit în timp ce dispozitivele de mare putere sunt utilizate.

5. ŞOCURILE ELECTRICE

Un șoc electric este o experiență urâtă. Chiar dacă ele sunt, de obicei, destul de blânde, ceva asemănător unui șoc static, ele ne reamintesc că electricitatea este periculoasă/
Șocurile electrice au loc de obicei când porniți sau opriți un dispozitiv. Problema ar putea fi cu aparatul sau ar putea fi a cablului. Puteți testa acest lucru conectând un alt dispozitiv și văzând dacă rezultatele sunt reproductibile. În cele mai multe cazuri, ar fi mai bine să vorbești cu un electrician.

Ce trebuie să faceți în cazul în care problemele persistă?

În cazul în care problemele electrice sunt în curs de desfășurare în jurul casei dvs., ar trebui să luați în considerare contactarea unui electrician. Siguranța în casă este esențială, deci nu lăsați nimic să se schimbe. Luați legătura cu un profesionist, pentru a vă ajuta să diagnosticați problemele legate de echipamentele electrice de acasă şi pentru a vă asigura siguranță.

Alte articole

Compară 0