Casa inteligentă: necesitate sau nu?

Conceptul de casă inteligentă este o soluţie eficientă, prezentă deja în multe locuinţe din întreaga lume. Comparativ cu o casă tipică, unde orice acţiune este realizată manual, casa inteligentă se află la polul opus.

Electronicele şi electrocasnicele pot fi controlate centralizat, de la distanţă. Utilizarea tehnologiei moderne pentru automatizarea sistemelor şi a aparatelor aflate în aceasta este un progres real şi un avantaj semnificativ pentru cei care nu au timp.

O casă inteligentă asigură confort, securitate, siguranţă şi economie.

Factorii pe care o casă inteligentă îi poate controla sunt: muzica – nu este necesar să folosiţi multe echipamente audio. Din orice încăpere a casei vă aflaţi, puteţi selecta muzica pe care o preferaţi şi intensitatea acesteia. Sistemul video este un alt factor care poate fi conectat la arhitectura de cablare structurată a întregii case şi îl puteţi controla uşor şi rapid. Draperiile şi jaluzelele sunt şi ele automatizate. Iluminarea casei niciodată nu a fost mai uşor de controlat datorită unui sistem specializat. Un alt factor controlabil este climatizarea: prin integrarea echipamentelor de aer condiţionat în dispozitivul centralizat de control.

Un factor extrem de important este protecţia la incendiu. Senzorii de fum detectează prezenţa fumului în incintă sau orice schimbare bruscă de temperatură. Mesajul de alertă se trimite centrale care porneşte alerta.

Un alt factor este protecţia la inundaţie. Cu ajutorul senzorului de inundaţie se poate detecta apariţia apei şi declanşa un scenariu de închidere automată a robinetului central de alimentare cu apă.

Avantajele directe pe care le aveţi când vă transformaţi casa într-una inteligentă sunt:

  • controlul permanent al sistemului indiferent de locul în care v-aţi afla;
  • creşterea nivelului de confort;
  • economii semnificative la costul de întreţinere al casei.

Fiecare din sistemele principale prezentate au rolul lor bine definit în funcţionalitatea casei. Integrarea lor, a fost necesară pentru a uşura gestionarea lor  şi mai mult, atribuirea unor sarcini de rutină sub forma unor comenzi sau scenarii.

Alte articole

Compară 0