Cum poţi reduce disconfortul ochilor prin iluminare corectă a spaţiului de lucru?

Munca de birou este solicitantă din punct de vedere vizual şi automat, necesită o iluminare bună pentru confort şi productivitate maximă. Iluminatul este un element vital pentru orice spaţiu de lucru.

Când vine vorba de iluminatul spaţiului de lucru trebuie să îndeplinim anumite cerinţe, standarde şi orientări tehnice şi funcţionale, dar în afară de toate acestea, trebuie să creăm un mediu plăcut din punct de vedere estetic , deoarece acesta promovează stări de spirit pozitive.

Pentru o iluminare corectă şi uniformă  trebuie ca lumina  să fie furnizată suficient încât să se poată vedea hârtia tipărită sau ecranul monitorului, fără ca cei care lucrează să fie afectaţi de iluminarea inadecvată a spaţiului de lucru.

O iluminare slabă provoacă oboseală oculară, iritarea ochilor, vedere neclară, dureri de cap, dureri  în zona umerilor şi a gâtului, din cauza adoptării unor poziţii incomode în condiţii de iluminare slabă.

Pentru reducerea disconfortului ochilor trebuie să utilizăm filtre pentru difuzarea luminii corect. Lumina trebuie să fie poziţionată în spatele biroului. Ferestrele trebuie acoperite cu jaluzele reglabile, iar pereţii, pardoselele şi mobilierul din spaţiul de birouri trebuie să aibă finisaje mate.

Câteva puncte din care îţi poţi da seama dacă biroul tău este luminat corect:

  1. Lumină suficientă, venind din direcţia corectă fără să provoace umbre care deranjează
  2. Un contrast bun
  3. Limitarea strălucirii excesive şi a contrastelor extreme

Selectarea tipului corect de iluminare presupune atingerea unui echilibru corect între performanţa vizuală, confortul vizual şi ambianţa vizuală. Proiectarea unui sistem de iluminat necesită cunoştinţe detaliate de specialitate. Pentru mai multe detalii, accesaţi pagina noastră de facebook: https://www.facebook.com/miculelectrician.ro, iar pentru a vedea noile noastre produse, vă invităm să accesaţi site-ul nostru: https://www.miculelectrician.ro/

Alte articole

Compară 0