Cum să aveţi factura mai mică la căldură pe timp de iarnă?

Nu este nevoie să cheltuiți milioane în această iarnă pentru a vă menține casa caldă. În timp ce caloriferele sunt cele mai la îndemână, cu siguranță nu sunt singura modalitate de a vă încălzi casa. De fapt, este vorba la fel de mult despre ţinerea aerului rece afară, cât este vorba de ţinerea aerului cald în interior.

Aşa că, uitaţi câteva sfaturi şi trucuri care vă sunt la îndemână, pentru a vă asigura că apartamentul este cald şi confortabil, plătind în acelaşi timp o factură mică la căldură:

  • Ţineţi căldura în interior

Este important să izolaţi pereţii casei dumneavoastră, pentru a vă asigura că aerul cald este păstrat în interior. Aerul din interior circulă în jurul casei tale, dar totuşi pereţii exteriori cu aer rece, luptă împotriva aerului din interior.

Primul pas eeste să închizi perdelele şi să tragi jaluzelele atunci când soarele apune. Închiderea jaluzleleor este o soluţie simplă, asigurându-se că aerul rece este prins între geam şi jaluzele, în loc să intre în cameră.

Când vine vorba de uşi, atât cele interne, cât şi cele externe, permit aerului cald să iasă şi celui rece să intre. O pătură pusă în uşă noaptea, ca să blocheze aerul rece şi să păstreze aerul cald în interior, este o idee extraordinară.

  • Decoraţi pardoseala

Un covor de-a lungul casei este o idee grozavă, deoarece este un mare izolator. Dar  în camerele cu gresie sau piatră, poate avea un efect invers, devenind rece.  Dacă nu sunt bine izolate, pardoselile reprezintă până la 10% motivul din pierderea căldurii, astfel încât acoperirea acestora cu unele covoarea poate face minuni pentru nivelul de confort şi portofel. Sunt evident, de asemenea, şi o modalitate excelentă de a adăuga o pată de culoare camerei.

  • Gătiţi!

Gândiţi-vă la căldura pe care o emană cuptorul din bucătărie. Dacă aveţi o bucătărie deschisă, gătitul reprezintă o modalitate excelentă de a încălzi aerul din încăpere. În plus, cozonacii miros extraordinar!

  • Cronometraţi timpul de încălzire

Caloriferele sunt o modalitate fantastică de a menţine casa caldă, dar vor funcţiona întotdeauna cel mai bine atunci când sunt utilizate eficient. Nu este nevoie să ţineţi căldura pornită toată ziua, mai ales dacă nu sunteţi acasă. Dacă aveți un termostat, setați-l întotdeauna la 20 sau 21 de grade. În timp ce corpul vostru vă poate implora să-l puneți într-un balon de 25 de grade, ţineţi cont că este exagerat. De fapt, 21 de grade sunt de fapt temperatura optimă pentru iarnă. Dacă nu aveți un termostat, încercați să utilizați un termometru în cameră pentru a afla temperatura.

  • Închideţi uşile 

Şi nu vorbim doar de uşile din exterior. Dacă nu intenţionaţi să ieşiţi din dormitor pentru restul zilei, închideţi uşa. De ce să încălziţi alte camere pe care nu le folosiţi? Nu numai că veţi menţine aerul cald acolo unde aveţi cea mai mare nevoie, dar previne şi apariţia aerului rece din celelalte camere, în camera în care staţi.

Ştim cu toţii că facturile pentru căldură cresc în timpul iernii, dar există o serie de modalităţi prin care puteţi minimiza cheltuielile. Indiferent dacă vă asiguraţi că locuinţa este izolată în mod corespunzător, amintiţi-vă să închideţi toate usile şi ferestrele sau să vă cumpăraţi covoraşe pentru a menţine căldura, fără costuri mari, în casă.

Alte articole

Compară 0