Încălzirea electrică în pardoseală: soluția simplă și eficientă pentru orice amenajare

Încălzirea electrică în pardoseală a devenit o alegere populară pentru mulți proprietari, datorită simplității și eficienței sale.

 

Ce este încălzirea electrică în pardoseală?

 

Încălzirea electrică în pardoseală este un sistem de încălzire care utilizează cablu sau folie electrică pentru a transmite căldura în pardoseală. Cablul electric este îngropat în șapă, în timp ce folia electrică este montată direct sub pardoseală.

 

Avantajele încălzirii în pardoseală

 

1. Economisirea spațiului

Incalzirea electrica in pardoseala nu numai că oferă căldură uniformă și constantă, ci și aduce un nivel înalt de confort. Cu radiatoarele tradiționale eliminate din ecuație, aveți acum posibilitatea de a vă organiza mobilierul în orice fel doriți, fără a vă face griji cu privire la spațiul pe care îl ocupă radiatoarele sau conductele. Aceasta oferă flexibilitate în amenajarea interioară și vă permite să vă bucurați de spațiul locuinței fără restricții.

 

2. Eficiență energetică

O caracteristică semnificativă a incalzirii electrice in pardoseala este eficiența sa energetică. Aceasta utilizează termostate și senzori pentru a menține temperatura constantă într-o cameră, eliminând astfel risipa de energie..

 

3. Montaj ușor și rapid

Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de incalzire este montajul facil. Cablurile/foliile electrice pot fi montate sub aproape orice tip de podea, inclusiv sub parchet, gresie, mochetă sau chiar beton, asigurând o incalzire uniformă în întreaga locuință.

 

4. Adaptabilitate la Diverse Suprafețe

Încălzirea electrică în pardoseală poate fi instalată nu doar în interiorul casei, ci și pe balcoane și terase, oferind astfel un nivel de confort și pe suprafețe exterioare.

 

Incalzirea electrica in pardoseala necesită întreținere minimă. Sistemele tradiționale de încălzire necesită adesea verificări și întreținere regulate pentru a se asigura că funcționează corespunzător. În contrast, incalzirea electrica in pardoseala are un număr redus de componente în mișcare, reducând astfel riscul de defectare. Aceasta înseamnă că veți economisi nu doar bani, ci și timp, eliminând necesitatea unor reparații frecvente și costisitoare. De asemenea, aceasta are o durată de viață lungă, asigurându-vă că investiția în acest sistem va fi una pe termen lung.

 

Alternativă la încălzirea în pardoseală termică cu centrală proprie

 

Una dintre cele mai mari provocări ale incalzirii in pardoseala tradiționale este necesitatea unei centrale termice proprii. Acest lucru poate fi costisitor și complicat, în special în cazul renovărilor. Cu incalzirea electrica in pardoseala, această problemă este eliminată complet. Nu mai este necesară instalarea unui sistem complex de conducte și o centrală termică voluminoasă. Podeaua electrică se conectează la rețeaua electrică existentă, oferindu-vă o soluție simplă și eficientă de încălzire.

 Încălzirea electrică în pardoseală și schimbările din reglementările privind centralele termice

 

O veste importantă pentru proprietarii din România este schimbarea semnificativă din reglementările privind centralele termice. Începând cu anul 2024, țara va evalua posibilitatea interzicerii centralelor termice pe lemne. Această măsură vine în contextul eforturilor continue de a reduce emisiile poluante și de a promova soluții de încălzire mai ecologice și eficiente energetic.

 

În această privință, încălzirea electrică în pardoseală devine o opțiune extrem de atractivă. Odată cu interzicerea centralelor termice pe lemne, proprietarii se confruntă cu necesitatea de a găsi alternative sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Încălzirea electrică în pardoseală reprezintă nu doar o alternativă, ci și o soluție eficientă și convenabilă pentru a înlocui aceste centrale tradiționale.

 

Practică, economică și ușor de controlat, încălzirea electrică în pardoseală se integrează perfect în noile directive, oferind un mod sigur și ecologic de a menține căldura în casă. În plus, elimină nevoia de a stoca, manipula și arde lemne, ceea ce face tranziția către această metodă de încălzire și mai atrăgătoare.

 

Oferind un nivel de confort constant și eliminând grija de a găsi lemne pentru încălzire, încălzirea electrică în pardoseală se dovedește a fi nu doar o soluție modernă și inteligentă, ci și un răspuns pozitiv la noile cerințe legislative. Cu această alternativă ecologică, proprietarii pot beneficia de căldură fără a compromite mediul înconjurător și, în același timp, se pot adapta ușor la schimbările din reglementările privind încălzirea locuințelor.

 

Sprijin financiar pentru înlocuirea centralelor termice pe lemne

 

Guvernul României oferă sprijin financiar pentru inlocuirea centralelor termice pe lemne cu sisteme de încălzire mai eficiente. Acest sprijin este acordat în cadrul Programului Casa Eficientă, care este implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Beneficiari ai sprijinului financiar sunt persoanele fizice care dețin locuințe unifamiliale sau colective, situate în zonele urbane și rurale.

Cuantumul sprijinului financiar este de 30% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 7.000 de lei.

 

Pentru a beneficia de sprijinul financiar, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să dețină o locuință unifamilială sau colectivă, situată în zonele urbane și rurale;
  • Să dețină o centrală termică pe lemne care funcționează în prezent;
  • Să se angajeze să inlocuiască centrala termică pe lemne cu un sistem de încălzire mai eficient în termen de 12 luni de la data acordării sprijinului financiar;
  • Să obțină un certificat energetic pentru locuință, care să ateste că sistemul de încălzire mai eficient îndeplinește cerințele de eficiență energetică.

 

Descoperiți soluțiile noastre de încălzire și degivrare la MiculElectrician

 

La MiculElectrician, vă punem la dispoziție o gamă diversificată de produse pentru încălzire și degivrare în pardoseală.

 

Indiferent dacă vă pregătiți pentru sezonul rece sau căutați soluții eficiente și convenabile pentru proiectele dvs. de încălzire, explorați gama noastră de produse acum și faceți pasul către un cămin călduros și sigur, fără eforturi suplimentare.

Încalzirea electrică în pardoseală reprezintă o soluție modernă și inteligentă pentru încălzirea locuinței dumneavoastră. Fiind ușor de montat, eficientă energetic și adaptabilă la diverse suprafețe, această tehnologie vă oferă confortul termic dorit fără bătăi de cap. Renunțând la necesitatea unei centrale termice proprii, economisiți spațiu, bani și timp.

Alte articole

Compară 0