Ce corp de iluminat pentru gradina sa-mi cumpar?

Fumagalli – garantie pe viata

In articolul de mai jos va prezint acest stalpisor de la fumagalli  care este diferit de celelelate prin calitatile materialelor folosite in constructie , detaliile finisajelor si nu in ultmul rand garantia producatorului care este pe viata.

Sunt sigur ca ati vazut asemenea corpuri la prieteni in curte/gradina sau poate chiar aveti ceva asemanator atunci este imposibil sa nu fi observant ca majoritatea sunt din metal cu felinarul din sticla lucru care prezinta cateva dezavantaje:

In primul rand stalpisorul va rugini si se va decolora in timp datorita conditiilor meteo si astfel va necesita vopsire ; in al doilea rand sticla se va sparge la orice soc si nu veti gasi in comert alta sticla sa o inlocuiti asa ca va trebui sa umblati pe la ateliere de sticlarie sa va confectioneze ceva pe dimensiunile cerute. O alta problema este imbinarea componentelor ,sau mai exact la imbinarea stalpisorului cu felinarul care constituie o mare problema la cele metalice pentru ca nu vor fi perfect alinaete si vi se va parea ca nu este drept de jos pana sus.

Si acum ca sa revenim la produsul nostru o sa va spunem ca el este fabricat dintr-o rasina speciala rezistenta la coroziune iar vopseaua este impregnata in aceasta rasina lucru care face imposibila decolorarea de la soare sau ruginirea de la umezeala. Felinarul este construit dintr-un plastic rezistent la socuri , iar imbinarea lui cu stalpisorul se face perfect ca si cum ar fi un intreg.

Corpul de iluminat se poate fixa practic pe orice suprafata prin intermediul talpii de la baza care are 4 gauri prin care se pot introduce elementele de fixare : surub , hallsurub etc . Inaltimea totala este de 1100 cm iar latimea maxima a felinarului este de 220 cm . Vine echipat cu un soclu E27 unde putem infileta un bec de 60W (cu incandescenta) sau unul de 10W cu LED. Se poate opta pentru plastic opac sau transparent in cazul felinarului , iar culoarea intregului corp de iluminat poate fi alba sau neagra.

Cei de la fumagalli garanteaza acest corp de iluminat pe viata ca si culoare si lipsa nevoii de a fi vopsit , rezitenta la UV si coroziune. El vine cu specificatie IP55 , adica rezista la praf/apa si poate fi instalat in exterior.

Designul este unul classic dat in primul rand de forma felinarului care este in colturi si aduce aminte de vechile felinare care atarnau la colturile caselor , de altfel italienii fiind recunoscuti ca unii dintre cei mai buni producatori de corpuri de iluminat prin gust, design si calitate , iar cei de la Fumagalli sunt lideri mondiali in producerea corpurilor de iluminat pentru exterior din rasini compozite.

Alte articole

Compară 0