Cum afli dimensiunile candelabrului ideal pentru casa ta?

Un candelabru poate fi folosit atât în living, bucătărie, cât şi în dormitor. Pe www.miculelectrician.ro veţi găsi candelabre disponibile în variante cu abajur confecţionat din diverse materiale, cu braţe care au diferite finisaje – tip pandantiv sau pendulă, dar şi în variante clasice.

Strălucirea şi lumina unui candelabru bine plasat definesc şi sporesc starea de spirit a oricărei încăperi. Un candelabru care este prea mare, poate cu uşurinţă să încarce camera şi să deranjeze vizual persoanele prezente din aceasta; iar unul care este prea mic devine nesemnificativ şi scade valoarea percepută a întregului spaţiu.

Urmând câteva instrucţiuni de design interior pentru a alege dimensiunea corectă a unui candelabru, veţi maximiza impactul acestui element.

Urmaţi următorii paşi pentru găsirea dimensiunii perfecte:

Pentru lăţime:

  • Măsuraţi lăţimea şi lungimea camerei în centimetri;
  • Adunaţi cele două valori;
  • Iar suma obţinută împărţiţi-o la 10.

Dacă amplasarea candelabrului se va face deasupra unei mese, este recomandat ca diametrul abajurului să fie cu 30 cm mai mic decat dimensiunile mesei, pentru a evita senzatia de sufocare in camera respectiva.

Pentru înălţime:

  • Candelabrul trebuie să fie la o distanţă de 120 cm faţă de perete;
  • Calculaţi în cm înălţimea locului în care doriţi să îl amplasaţi;
  • Împărţiţi înălţimea obţinută la 30, după aceea înmulţiţi rezultatul cu 8.

Acest calcul pentru înălţime se aplică numai în cazul în care candelabrul va fi atârnat asupra unei mese. Dacă nu va exista nicio masă în această ecuaţie, cel mai înalt ocupant al casei va fi considerat un punct de reper excelent, iar lungimea candelabrului va trebui să lase o distanţă de cel puţin 15 cm între abajur şi punct de reper.

Alte articole

Compară 0