Consum de 10 ori mai mic – caz testat

La fel ca multi dintre voi in bucatarie am o plafoniera cu 4 brate directionate (poza 1) care avea ca si surse becuri halogen GU10 de 50watti ( poza 2 ) , deci consum total 200 watti. Inafara de acest consum mai aveam un inconveniet in acela ca schimbam cel putin o data pe an fiecare din cele 4 becuri si nu cumparam varianta cea mai ieftina . Ma tot gandeam de ceva vreme sa schimb cu varianta LED dar nu erau aparute pe piata variante care sa dea o lumina aseamanatoare si sa-mi ofere incredere ca nu voi avea aceeasi rata de schimb pentru ele.

De curand a aparut pe piata becul Led GU10 de la Philips 4,5watti (poza 3) care furnizeaza aceeasi lumina ca si halogenul de 50watti si are garantate 10000 ore de functionare ; produs pe cale l-am si achizitionat si am inlocuit becurile cu halogen.

Ca si concluzie , iluminatul este mult mai bine concentrat , rata de schimb este mult mai mica iar cel mai important este ca am redus consumul de la 200 watti la 18 watti , deci de aproape 10 ori cum spune si titlul.

Alte articole

Compară 0